PROGRAM ART RESTAURANT CLUB PREVIOUS EVENT INFO
9/11 2017
LIVE:
MARIAM THE BELIEVER (SE)
AMINA HOCINE (SE)

DJ:
SARA WILSON

UB Live Sessions presenterar: Mariam The Believer och Amina Hocine!

MARIAM THE BELIEVER
När Mariam The Believer påbörjade den kreativa processen med sitt andra soloalbum – Love Everything – hade hon
en klar och brinnande längtan - att destillera essensen ur musikens grundläggande kraft, att sammanfoga bitar till en
helhet, att skänka hopp.

Mariam The Believers andra soloalbum, Love Everything –uppföljaren till 2013 års kritikerrosade debutalbum Blood Donation är skriven och producerad av artisten själv och utgiven på det egna skivbolaget Repeat Until Death.

Rytmer och trummor har tidigare varit följeslagarna till Mariam Wallentins röst. Men på Love Everything låter hon istället melodierna visa vägen. Pianot flödar av harmonier som understryker Wallentins kraftfulla och råa, ärliga röst. Sångerna är som mogna frukter, redo att ätas – men just vid första tuggan förändras de plötsligt till nya strukturer med oväntat rikt innehåll. Powerballader går mot strömmen och bryts av förändrade
rytmsekvenser. Förtrollande sång övergår i pulserande R’n’B– som om nya möjligheter ständigt lurar bakom varje hörn i Wallentins universum.

AMINA HOCINE
Amina Hocine är en kompositör, producent, sångerska och multiinstrumentalist baserad i Göteborg-Stockholm. De senaste åren har hon skrivit och framfört musik för Folkteaterns föreställningar Variation, Not Based on a True Story, Revisorn och Folkbokförarna och nu senast skrev hon musiken till Avsked på Unga Klara i Sthlm. Under 2015 gjorde hon en bejublad miniturné i USA tillsammans med Hiya wal Âalam och Olof Dreijer. Hon har samarbetet med Andreas Tilliander och Dan Lissvik som mixat två ep:s, släppta av Clandestino Institut.

Debutalbumet Happy Blue Go! Go! släpps 2017 och den här gången har hon både producerat och mixat inspelningarna, som gjordes mestadels i ett litet fönsterlöst rum i Masthugget. Amina Hocines elektroniska musik skapas med intuitionen som ledstjärna och kombinerar röstexperiment med meditativa synthmattor och kristallklara melodier. Det är musik att slukas upp av och djuplyssna på, vackra sånger som kretsar kring teman om tiden och döden i den unga tonkonstnärens blick.

VAR: Under Bron, Hammarby Slussväg 2
NÄR: Torsdag 9 november
PRIS: Fri entré

DJ: Sara Wilson
BOOKINGS
Underbron.com använder cookies.Läs mer härOK