PROGRAM ART RESTAURANT BAR PREVIOUS INFO
8/1 2016
BEATRICE DILLON (Trilogy Tapes, UK)
BABA STILTZ (Studio Barnhus)

KIZAA ZAA

DØDEN & DANDYN

Vernissage på Verket (Under Bron) fredag 8 januari.

Oda Wurnell - Die Twinnies
Oda Wurnell föddes 1991 och fick efternamnet Helge Sjödin av sina föräldrar. På sin 25-årsdag den 8 januari tar hon avsked av det namnet och går vidare i livet med sin farmors flicknamn Wurnell.
Så länge Oda kan minnas har efternamnet hon fick av sina föräldrar orsakat henne missnöje men också väckt frågeställningar kring identitet och vilken vikt folk fäster vid efternamn.
”Man väljer varken sitt för- eller efternamn, men medan förnamnet är något individuellt kommer efternamnet med bagage. Jag har aldrig förstått varför man ständigt ska behöva påminnas om sin familj och bära andra människors bördor genom att dela deras namn.”

När Oda var 8 år gick hon ensam på bio för första gången. I filmen hon såg, Föräldrafällan, spelar Lindsay Lohan två tvillingsystrar som återfinner varandra efter att ha separerats vid födseln. Väl hemma från bion kunde Oda inte skaka av sig idén om att ha en tvillingsyster. Fäst vid tanken om den perfekta vännen, och olycklig i sin dåvarande familjekonstellation, instruerade hon sin pappa att ta fotografierna som ligger till grund för Die Twinnies - Oda Wurnells första soloutställning som också är ett avsked, ett slags dop och en födelsedagsfest.
BOOKINGS
Underbron.com använder cookies.Läs mer härOK